Ramadan

ramadanbk

Jeg oppfatter ramadan som en type renselses periode, der fokuset er på gode gjerninger og styrking av selvbeherskelse. Det viktigste av alt er åndelighet og styrke troen. Åndelighet er noe jeg kommer til å dedikere  ett eget innlegg til. Det er mange ulike oppfatninger av hva åndelighet er.

Selv har jeg klart å faste  alle dager fram til idag og er kjempestolt over utholdenheten.

Ramadan i August

22 august startet ramadan , den niende måndten i den islamske kalender. Dette er måneden med islamsk faste. Hver deltagende muslim avholder seg fra mat, drikke, røyking og annen fråtseri. Og andre ting som ikke er bra for kropp og sjel. Ramadan er måneden du faster for Allah , og ber oftere enn vanlig. Fasten varer i 30 dager.

Den fysisk intensjon for fasten er indre renselse, en prøve på lydighet og utholdenhet. Et annet formål er å erfare sultfølelsen hos fattige.

Ramadan er måneden der Koranen først ble åpenbart for Profeten Mohammed(Saw) nærmere bestemt de siste ti dagene i måneden.

Sammelignet med solkalenderen, forflytter den muslimske kalenderen seg med ti dager hvert år. Neste år vil ramadan begynne i juli en gang. Dagene for fasten vil bli enda lengre på grunn av Norges flotte plassering på jordkloden. Fasteskikkene forutsetter avholdenhet fra mat i tiden mellom soloppgang og solnedgang. Det blir noe problematisk i nord- Norge derfor brukes etiske vurderinger til å løse den problemstillingen.

~ av Uzma den 27.08.09.

3 kommentar to “Ramadan”

  1. med andre ord en må ha god selvdisiplin:)

  2. Ja, det ma man. Virker kanskje veldig strengt, men det blir lettere nar man kommer over kneika:)

  3. Dette blir bra! Gleder meg.
    Btw…artig bilde du fant. Burger King vs Ramadan. Got it?
    Sjekk ut min!
    http://www.hakika.wordpress.com

Legg igjen en kommentar